BLOG2022-09-08T13:50:22+00:00

31 oktober, 2023|

Simkaart vervangen

Elke memory lane is geschikt om een 4g datasim te gebruiken. Hieronder leest u hoe u uw eigen data sim kan gebruiken

Om de simkaart te vervangen voor de Memory Lane zijn er een aantal stappen nodig.
Voor het gebruik van 4g datasim heeft Memory Lane een micro simkaart nodig. Heeft u geen simkaart? Bekijk bijvoorbeeld online opties om er een te kopen.

Zet de Memory Lane uit

Zorg dat de Memory Lane ontkoppeld is van het stopcontact. Gebruik het meegeleverde metale pinnetje, steek het voorzichtig in het gat waar “reset” bij staat en duw het puntje naar links om zo de power knop in te drukken. Op het scherm verschijnt dan de optie om de Memory Lane uit te zetten of opnieuw op te starten. Druk op “Uitschakelen” om de Memory Lane uit te zetten.

Verwijderen van de fotolijst

De Memory Lane bestaat uit een fotolijst en een Lenovo TB-X605L tablet. Deze tablet moet dus eerst uit de fotolijst gehaald worden om verder te kunnen gaan.

Aan de achterkant van de Mermory Lane zijn vier schroeven te zien. Gebruik een kruikop schroevendraaier om deze er uit te schroeven. Draai de Memory Lane weer voorzichtig om en til de fotolijst er voorzichtig vanaf.

Vervangen van de Simkaart

Aan de rechter zijkant van de tablet vind je de simkaartlade. Gebruik de het pinnetje om voorzichtig het klepje van de lade te openen door het pinnetje in het kleine gaatje aan de zijkant te steken.
Zodra de lade open is, verwijder je de oude simkaart als deze aanwezig is door deze voorzichtig uit de lade te schuiven. Let op dat je de simkaart niet beschadigt.
Neem je nieuwe simkaart en plaats deze in de lade volgens de aangegeven richting. Zorg ervoor dat de chip van de simkaart naar beneden is gericht.
Duw voorzichtig de simkaartlade terug in de tablet en sluit het klepje stevig. Zorg ervoor dat het goed vergrendeld is.

De Memory Lane app downloaden?
Dat kan hier:

Social:

23 oktober, 2023|

Memory Lane 2.0 instellingen

We zijn momenteel druk met Memory Lane 2.0. Deze versie is revolutionair en biedt een hoop nieuwe functies, waaronder: De optie om Memory Lane aan te passen speciaal voor gebruikers met dementie waarbij de menus versimpeld zijn en bepaalde functies uitgezet kunnen worden.
Interesse? Neem dan contact op met ons team.

Er zijn een aantal tabs voor algemene en geavanceerde opties.

In dit menu staan drie voorgebakken opties onder de “Algemeen” tab. Het staat standaard op “Aangeraden”. De andere opties kunnen gekozen worden om de Memory Lane gebruiker meer of minder opties te geven. Dit kan handig zijn omdat te veel opties misschien verwarrend kan zijn voor sommige Memory Lane gebruikers.

Bij de geavanceerde opties onder “Screensaver” staan de belangrijkste opties. De eerste geeft de optie om een menu knopje rechts onderin bij de screensaver te laten zien. “Extra large menu icons” voor grotere iconen zodat ze beter te zien zijn.
“Screensaver verlaten” is een handige optie als de gebruiker snel in de war raakt door te veel opties. Als dit uit staat, dan blijft de Memory Lane ten alle tijden in de screenaver zitten. De gebruiker kan nog wel gewoon gebeld worden en kan agenda punten zien.
“Vorige/Volgende buttons” laten twee pijl iconen zien zoal bij het foto menu om tussen foto’s en andere pagina’s te wisselen binnen de screensaver.
“Beheerder bel button” laat een knop zien om de beheerder te bellen zodat de Memory Lane gebruiker nog steeds daar naartoe kan bellen zonder uit de screensaver te gaan.
Met “Foto’s per sessie” en “Secondes tussen foto’s” kunnen het aantal foto’s en de pauze tussen het wisselen van foto’s ingesteld worden. “Pagina wissel” geeft aan wat voor soort overgangs animatie er wordt gebruikt tussen het wisselen van foto’s.

De opties voor het menu in de screensaver. Door de opties aan te vinken worden die beschikbaar in het menu. Anders worden ze verborgen.
“Instellingen” is de optie om naar dit menu te komen.
Beide “Ansichtkaarten” en “Bellen” moeten uit blijven staan omdat die nog niet in de screensaver geimplementeerd zijn.

“Radio” zet onderaan in de screensaver de radio optie aan.
“Volume icon” geeft de optie om het volume aan te passen.
Bij “Radio station” kan een radio zender geselecteerd te worden. Dit kan ook nog in de screensaver zelf veranderd worden.

De opties “Titel” en “Beschrijving”  laten die zijn bij de foto’s in de screensaver. “Animatie beschrijving” laat een animatie zien waarbij de beschrijving wordt getypt wanneer de foto wordt geladen.
“Titel linkt naar album” geeft de optie om op de titel te drukken om zo van de screensaver naar het foto album te gaan.
“Likes” laat een like knopje zien bij foto’s. Als deze gedrukt wordt, dan zal deze foto vaker verschijnen op de screensaver.
“Dislikes” laat een oog knopje zien die de foto permanent uit de screensaver verwijderd uit de screensaver.
“Pexel foto’s” voegt een serie stock foto’s van de website Pexel toe aan de selectie foto’s van de screensaver. Het aantal hiervan kan ook veranderd worden en bij “- Thema” kan een automatisch, willekeurig of andere specifiek thema gekozen worden (zoals landschappen, honden, vogels en e.d.)

Deze opties laten de datum en het actuele weer zien in de screensaver wanneer foto’s worden laten zien.

Opties om de klok in te stellen. Met “Klok aan/uit” wordt de klok laten zien of verborgen bij de foto’s in de screensaver. Bij “klok type” kan er gekozen worden uit 6 verchillende klok stijlen. Ook klok geluid en de tijd uitgesproken kunnen hier aangezet worden.

De screensaver kan ook een aantal verschillende pagina’s laten zien waar het doorheen kan bladeren. De verschillende pagina’s kunnen hier aan of uit gezet worden.

“Detecteer beweging” laat de camera detecteren of er beweging is voor de Memory Lane. Dit wordt opgeslagen en kan worden terug gelezen op de app om te controleren of de Memory Lane gebruiker nog wel in orde is.

Onder de “Spraak” tab zijn de instellingen voor de spraak functie te vinden. Als dit wordt aangezet met “Spraak”.
Met “Ochtend/Middag begroeting” wordt een gesproken bericht gegenereerd gebasseerd op wat voor activiteiten er die dag op de agenda staan en wat voor weer het wordt.
Voor de Agenda kunnen hier ook verschillende gesproken berichten aan gezet worden.

De Memory Lane app downloaden?
Dat kan hier:

Social:

Simkaart Vervangen

Simkaart vervangen Elke memory lane is geschikt om een 4g datasim [...]

31 oktober, 2023|

App Permissies

Camera, Microfoon en Foto's gebruik binnen de Memory Lane app Voor [...]

10 oktober, 2023|

Testimonial

Testimonial Bij Memory Lane krijgen wij veel verschillende reacties. Het is altijd [...]

29 juli, 2022|