Belangrijke geheugensteuntjes

Gebruiken je ouders medicijnen? Hebben ze een afspraak bij de dokter? Noteer het in de agenda en het Zorgscherm geeft ze automatisch een herinnering met een geluidssignaal. Bepaal de activiteit, maak een korte omschrijving, plaats er een foto bij en kies de tijd en datum. Je regelt het allemaal via de app op je eigen telefoon.

Directe hulp

Gebeurt er iets en hebben de je ouders direct hulp nodig? Met het Zorgscherm leggen ze direct contact met jou, je familieleden of zelfs met de zorgverlener als de zorginstantie is aangesloten bij Memory Lane.

Houd je ouders in beweging

Het ZorgScherm biedt talloze filmpjes met oefeningen die speciaal zijn ontwikkeld om ouderen fit en in
beweging te houden. Je stelt zelf of samen met een zorgmedewerker een programma op maat samen. Plaats het programma in de agenda en je ouders krijgen vanzelf een herinnering op het scherm om de oefening te doen. Met één klik starten ze het filmpje en kunnen ze het voorbeeld nadoen.

Houd elkaar op de hoogte

In het logboek kunnen familieleden, mantelzorgers en bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers korte berichten plaatsen om elkaar goed op de hoogte te houden als er iets is.

Eenvoudig beeldbellen

Als je ouders jou willen bellen, klikken ze op het icoon met de telefoon en vervolgens op jouw foto. Het kan niet eenvoudiger – en ze hoeven nooit telefoonnummers te onthouden of op te schrijven. Als jij je ouders wilt bellen, kan dat uiteraard ook. Gewoon via de app op je mobiele telefoon of tablet.

Ansichtkaarten sturen

Op vakantie? Een verjaardag of een andere leuke gebeurtenis? Maak een foto op je mobiel, zet er een tekst bij en je ouders krijgen een prachtige ansichtkaart direct op hun scherm.

Radio en tv van toen

Stel vanaf je app het favoriete muziekkanaal voor je ouders in. Met één klik kunnen ze ernaar luisteren. En met hetzelfde gemak kijken ze tv van toen. Van Zeg ‘ns Aaa tot Swiebertje. Zo breng je in een paar eenvoudige stappen oude herinneringen van vroeger weer tot leven.

Fotoalbums aanmaken

Stuur een foto via de app op je mobiel, precies zoals je dat bijvoorbeeld doet via WhatsApp. De foto verschijnt direct op het Zorgscherm bij je ouders.