De beheerder van het Memory Lane zorgscherm kan verschillende rollen toewijzen bij de gekoppelde personen. Hieronder is een lijst te vinden wat de limitaties zijn per rol:
Eigenaar:
Met de rol eigenaar zijn er geen limitaties in wat je kunt doen. Als eigenaar is het mogelijk om rollen te wijzigen en bijvoorbeeld instellingen op het zorgscherm aan te passen. Er moet te allen tijde een eigenaar gekoppeld zijn aan het zorgscherm, anders kunnen er problemen ontstaan.
Verzorger:
Het komt voor dat de verzorger vaker aanwezig is bij de gebruiker van het zorgscherm dan de eigenaar, daarom heeft de verzorger de rechten om bepaalde instellingen van het zorgscherm aan te passen, zoals de klok en wanneer de screensaver aangaat. Eigenlijk kan de verzorger alles behalve drie dingen:
- De verzorger kan niet in “Relatiebeheer”, dit kan alleen de eigenaar.
- De verzorger kan niet in de “Informatie” over het zorgscherm, dit kan privacygevoelig zijn en is daarom alleen bereikbaar door de eigenaar.
- De verzorger kan niet in “Huidige Memory Lane”, dit om te voorkomen dat de verzorger bij persoonlijke informatie van de gebruiker kan.
Familie:
De familierol is vooral bedoelt voor de jongere generatie in de familie. De rol familie heeft niet de mogelijkheid om instellingen van het scherm aan te passen, daarnaast kan het niet bij de informatie van het zorgscherm. Dit betekend dat het menu “Memory Lane” niet bruikbaar is voor deze rol.
Gast:
Deze rol heeft de meeste limitaties op het zorgscherm. Als gast kan je wel foto’s sturen, beeldbellen, het entertainment besturen, kijken welke oefeningen er aangeboden worden en ansichtkaarten bekijken.
Support:
Als er support nodig is moet deze weinig limitaties hebben, maar hoeft hij/zij niet in privé zaken te kijken of toe te voegen. Daarom kan support niet in een foto andere thema’s, albums of foto’s toevoegen. Ook kan de rol support geen ansichtkaarten versturen. Om de (privacy)gevoelige informatie te beschermen kan een supportmedewerker ook niet in “Huidige Memory Lane” en “Informatie”.