De beheerder van de Memory Lane app is degene die als eerste de app heeft gedownload en geïnstalleerd op zijn of haar telefoon en daarmee het zorgscherm heeft geactiveerd.
De beheerder is gekoppeld aan het Memory Lane zorgscherm en kan andere appgebruikers toevoegen door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Ga naar de app.
  2. Druk op het icoon “Memory Lane”.
  3. Druk in het vervolgscherm op “Relatiebeheer”.
  4. Druk onderaan het scherm op “Uitnodiging sturen”.
  5. Druk op “rol” (boven in het scherm) om aan te geven wat de connectie is.
  6. De getoonde QR-code kan gescand worden door de nieuwe appgebruiker.
  7. In het openingsscherm van de nieuwe appgebruiker, ga je naar het menu rechtsboven. Door op het menu te drukken volgen er 4 opties, waaronder “scan QR-codes”. Door hier op te drukken wordt je camera geactiveerd en kun je de getoonde QR-code scannen. Hiermee krijg je verbinding met het zorgscherm.
  8. Als de nieuwe appgebruiker niet in de buurt is kan de QR-code gemaild worden naar de nieuwe appgebruiker. Dit kan de beheerder doen door in de app op “delen” te drukken. Hier kunt u de uitnodiging delen via Whatsapp, e-mail of een ander medium. Let hierbij wel op dat de code na het klikken op “uitnodigen” een beperkte geldigheidsduur heeft. Als de persoon niet binnen deze tijd op de link klikt, moet deze opnieuw uitgenodigd worden.
  9. Na het scannen van de code is de nieuwe appgebruiker zichtbaar in het scherm “Beeldbellen” op het zorgscherm.