Als u het Memory Lane zorgscherm voor het eerst opstart wordt op het zorgscherm een stappenplan getoond welke uiteindelijk leidt tot het activeren van het zorgscherm en het koppelen van de Memory Lane app.
Wil je meerdere appgebruikers koppelen dan kun je onderstaande stappen volgen.
De beheerder van het zorgscherm is degene die als eerste de app heeft gedownload en geïnstalleerd op zijn of haar telefoon, en de configuratie van het zorgscherm heeft verzorgd.
De beheerder is gekoppeld aan het zorgscherm en kan andere appgebruikers toevoegen door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Ga naar de app.
  2. Druk op het icoon “Memory Lane”.
  3. Druk in het vervolgscherm op “Relatiebeheer”.
  4. Druk onderaan het scherm op “Uitnodiging sturen”.
  5. Druk op “rol” (boven in het scherm) om aan te geven wat de connectie is.
  6. De getoonde QR-code kan gescand worden door de nieuwe appgebruiker.
  7. Rechtsboven in het openingsscherm vind je het menu. Door op het menu te drukken volgen er 4 opties, waaronder “scan QR-codes”. Door hier op te drukken wordt je camera geactiveerd en kun je de getoonde QR-code scannen. Hiermee krijg je verbinding met het zorgscherm. (LET OP! deze QR code is alleen voor een korte tijd bruikbaar!) Als deze code via E-mail wordt gedeeld dan moet die mail ook de zelfde zijn als hun Memory Lane account.
  8. Als de nieuwe appgebruiker niet in de buurt is kan er ook een activatielink via e-mail, WhatsApp of een andere chatapp verstuurd worden naar de nieuwe appgebruiker. Dit kan de beheerder doen door in de app na stap 5 op “delen” te drukken. Daar selecteer je vervolgens op welke manier en met wie je de activatielink wilt delen.
  9. Na het scannen van de code is de nieuwe appgebruiker zichtbaar in het scherm “beeldbellen” op het zorgscherm.