Bestelling voltooid2023-01-03T13:25:36+00:00

Bestelling voltooid!

Je bestelling van het Memory Lane ZorgScherm is gelukt.

Je krijgt binnen enkele minuten twee e-mails van ons binnen ter bevestiging.
In de tweede e-mail zie je jouw unieke code die je nodig hebt om je zorgscherm op te kunnen starten wanneer het binnen is.

LET OP: Als je de e-mails niet krijgt kun je het best nog even je spamfolder bekijken. Soms komen de e-mails hier terecht. Kun je het hier ook niet vinden? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Hieronder zijn wat veelgestelde vragen die je alvast kunnen helpen met de voorbereiding van je zorgscherm.

Hoe maak ik een nieuwe zorgschermgebruiker aan?2022-11-21T15:34:15+00:00

Als het Memory Lane zorgscherm nog niet in gebruik is, kun je in de Memory Lane app een zorgschermgebruiker aanmaken.

 1. Ga naar het menu. Rechtsboven in het scherm vind je een rood vierkantje met streepjes. Druk daar op.
 2. Kies “wissel zorgscherm“.
 3. Onderin het scherm aan de linkerkant vind je de rode knop met “+ aanmaken“. Druk op deze knop.
 4. Stap 1: Vul de voornaam en achternaam in van de persoon die het zorgscherm thuis heeft staan. Druk op volgende.
 5. Stap 2: Voeg een profielfoto toe van de zorgschermgebruiker. Dit kun je ook later doen. Druk op volgende.
 6. Stap 3: Vul hier
  • het geslacht van de profielgebruiker in: druk op de lichtgrijze balk waar “man” staat en er volgt een scrollmenu. Selecteer het gewenste geslacht. En kies dan voor “gereed”.
  • de geboortedatum van de zorgschermgebruiker in: druk op de lichtgrijze balk waar “1-01-1900″ staat. Er volgt een scrollmenu. Selecteer de gewenste geboortedatum. En kies dan voor “gereed“.
  • De rol van de gebruiker in: druk op de grijze balk met “Familie”. Er volgt nu een scrollmenu met verschillende familiebanden. Selecteer de gewenste rol. En kies dan voor “gereed”.
 7. Druk op de knop “aanmaken”, rechtsonder in het scherm.
 8. De zorgschermgebruiker is nu aangemaakt en verschijnt onder “huidige Memory Lane gebruiker“.
 9. Kies nu voor “scannen”. Dat is de rode knop linksonder in het scherm.
 10. Scan met je camera de code op het zorgscherm.
 11. Het zorgscherm wordt nu geactiveerd.
 12. Klik in de app op “volgende”. Je komt dan in het hoofdscherm van het zorgscherm.
 13. Als het verbonden-teken, rechtsboven in het scherm naast het menu, groen is, dan is de verbinding met het zorgscherm tot stand gekomen.
Waar vind ik de handleiding?2024-01-02T16:38:59+00:00

Hier is een link naar de Memory Lane handleiding.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?2022-09-13T09:12:36+00:00

Je sluit in principe een abonnement af voor een jaar. Je kunt per kwartaal of per jaar betalen. Als je per jaar of per kwartaal betaalt krijg je extra korting op je abonnement.

Je kunt hier je Memory Lane bestellen.

Hoe installeer ik het Memory Lane ZorgScherm?2022-10-31T16:39:32+00:00

Het Memory Lane ZorgScherm wordt opgestart door het ZorgScherm aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk en daarna te verbinden met wifi. Volg daarvoor het stappenplan op het ZorgScherm .
Je wordt verzocht de dozen waarin het Memory Lane ZorgScherm wordt ontvangen te bewaren voor eventuele toekomstige retournering.

Hoe werkt het eerste gebruik van de app?2022-10-31T16:38:30+00:00

De Memory Lane app installeren op uw mobiele telefoon kunt u doen door onze app te downloaden in de App Store of in de Google Play Store.

 

Kies als je de app hebt geopend op je mobiele telefoon op: Ik wil me registreren, onderaan het scherm.
Voer de gevraagde gegevens in en klik op aanmaken.
Met je e-mailaccount en uw wachtwoord kun je inloggen in de app.

         

Je ontvangt per e-mail een code die je invoert in de app. Druk daarna op afronden. De installatie van de app is nu gereed.

Hoe werkt de bruikleen?2022-09-07T13:58:25+00:00

Ons Memory Lane ZorgScherm krijg je in bruikleen. Dan heb je tot het einde van je abonnement garantie. Werkt je zorgscherm niet goed? Probeer dan onze stappenplannen eens. Veel van onze klanten krijgen daarmee hun zorgscherm weer werkend. Geen succes? Neem dan contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Hoe koppel ik de Memory Lane app aan het Memory Lane ZorgScherm?2022-10-31T16:37:59+00:00

Als u het Memory Lane zorgscherm voor het eerst opstart wordt op het zorgscherm een stappenplan getoond welke uiteindelijk leidt tot het activeren van het zorgscherm en het koppelen van de Memory Lane app.
Wil je meerdere appgebruikers koppelen dan kun je onderstaande stappen volgen.
De beheerder van het zorgscherm is degene die als eerste de app heeft gedownload en geïnstalleerd op zijn of haar telefoon, en de configuratie van het zorgscherm heeft verzorgd.
De beheerder is gekoppeld aan het zorgscherm en kan andere appgebruikers toevoegen door de volgende stappen te doorlopen:

 1. Ga naar de app.
 2. Druk op het icoon “Memory Lane”.
 3. Druk in het vervolgscherm op “Relatiebeheer”.
 4. Druk onderaan het scherm op “Uitnodiging sturen”.
 5. Druk op “rol” (boven in het scherm) om aan te geven wat de connectie is.
 6. De getoonde QR-code kan gescand worden door de nieuwe appgebruiker.
 7. Rechtsboven in het openingsscherm vind je het menu. Door op het menu te drukken volgen er 4 opties, waaronder “scan QR-codes”. Door hier op te drukken wordt je camera geactiveerd en kun je de getoonde QR-code scannen. Hiermee krijg je verbinding met het zorgscherm. (LET OP! deze QR code is alleen voor een korte tijd bruikbaar!) Als deze code via E-mail wordt gedeeld dan moet die mail ook de zelfde zijn als hun Memory Lane account.
 8. Als de nieuwe appgebruiker niet in de buurt is kan er ook een activatielink via e-mail, WhatsApp of een andere chatapp verstuurd worden naar de nieuwe appgebruiker. Dit kan de beheerder doen door in de app na stap 5 op “delen” te drukken. Daar selecteer je vervolgens op welke manier en met wie je de activatielink wilt delen.
 9. Na het scannen van de code is de nieuwe appgebruiker zichtbaar in het scherm “beeldbellen” op het zorgscherm.

   

Wat is het beste om te doen met mijn zorgscherm als ik op vakantie ga?2022-11-21T14:03:39+00:00

Gaat u op vakantie? Haal dan de stekker uit de muur! Dit is milieuvriendelijker en het zal zorgen dat de batterij van het Memory Lane ZorgScherm langer goed blijft.

Wat betekenen de verschillende rollen voor mij en mijn appgebruik?2022-09-13T09:18:23+00:00

De beheerder van het Memory Lane zorgscherm kan verschillende rollen toewijzen bij de gekoppelde personen. Hieronder is een lijst te vinden wat de limitaties zijn per rol:

Eigenaar:

Met de rol eigenaar zijn er geen limitaties in wat je kunt doen. Als eigenaar is het mogelijk om rollen te wijzigen en bijvoorbeeld instellingen op het zorgscherm aan te passen. Er moet te allen tijde een eigenaar gekoppeld zijn aan het zorgscherm, anders kunnen er problemen ontstaan.

Verzorger:

Het komt voor dat de verzorger vaker aanwezig is bij de gebruiker van het zorgscherm dan de eigenaar, daarom heeft de verzorger de rechten om bepaalde instellingen van het zorgscherm aan te passen, zoals de klok en wanneer de screensaver aangaat. Eigenlijk kan de verzorger alles behalve drie dingen:

 • De verzorger kan niet in “Relatiebeheer”, dit kan alleen de eigenaar.
 • De verzorger kan niet in de “Informatie” over het zorgscherm, dit kan privacygevoelig zijn en is daarom alleen bereikbaar door de eigenaar.
 • De verzorger kan niet in “Huidige Memory Lane”, dit om te voorkomen dat de verzorger bij persoonlijke informatie van de gebruiker kan.

Familie:

De familierol is vooral bedoelt voor de jongere generatie in de familie. De rol familie heeft niet de mogelijkheid om instellingen van het scherm aan te passen, daarnaast kan het niet bij de informatie van het zorgscherm. Dit betekend dat het menu “Memory Lane” niet bruikbaar is voor deze rol.

Gast:

Deze rol heeft de meeste limitaties op het zorgscherm. Als gast kan je wel foto’s sturen, beeldbellen, het entertainment besturen, kijken welke oefeningen er aangeboden worden en ansichtkaarten bekijken.

Support:

Als er support nodig is moet deze weinig limitaties hebben, maar hoeft hij/zij niet in privé zaken te kijken of toe te voegen. Daarom kan support niet in een foto andere thema’s, albums of foto’s toevoegen. Ook kan de rol support geen ansichtkaarten versturen. Om de (privacy)gevoelige informatie te beschermen kan een supportmedewerker ook niet in “Huidige Memory Lane” en “Informatie”.

 

Hoe verander ik de naam van een Memory Lane ZorgScherm gebruiker?2022-10-31T16:16:44+00:00

Als u de naam, geboortedatum en andere data wilt veranderen van de gebruiker op het Memory Lane ZorgScherm kunt u de volgende stappen volgen.

 • In het app hoofd menu, ga naar “MEMORY LANE”
 • Ga naar “HUIDIG ZORGSCHERM”
 • Hier kan u stap voor stap verschillende dingen aanpassen.
  – Eerst kunt u de naam aanpassen. Als u geen veranderingen daar wilt maken dan kun u gewoon op “Volgende” drukken.
  – Hierna kunt u het profiel plaatje van de gebruiker aanpassen. Dit plaatje zal zichtbaar zijn als u bijvoorbeeld gaat beeldbellen met de gebruiker.
  – Hierna kunt u de data van de gebruiker aanpassen zoals geslacht, geboortedatum en welke relatie u heeft met de gebruiker (Familie, vriend, verzorger, etc.)

Hoe los ik wifi-problemen op?2022-11-22T10:02:12+00:00
 1. Wifi
  Volg ons stappenplan als je het Memory Lane zorgscherm voor het eerst in gebruik neemt. Dit stappenplan wordt getoond als je het zorgscherm voor de eerste keer opstart. Zie onderstaand de verschillende stappen die met je worden doorlopen om verbinding te maken met je wifi-netwerk.
 2. Wifi-netwerk veranderen
  Als je van netwerk wilt veranderen kun je dit doen door op het zorgscherm de hulpknop in te drukken en daarna te kiezen voor “Memory Lane informatie”. Rechtsboven vind je de knop “verander netwerk”. Druk deze knop in, selecteer je netwerk, voer je wachtwoord in en wacht tot je met het netwerk bent verbonden. Druk daarna op “verder”.
 3. Zorgscherm herstarten
  Je kunt het zorgscherm herstarten door op de knop “hulp” te drukken en daarna te kiezen voor “Memory Lane informatie”. Rechtsonderin het scherm vind je de knop “herstarten”. Door hier op te drukken wordt het zorgscherm herstart.
Hoe installeer ik het Memory Lane zorgscherm?2022-10-31T16:29:00+00:00

Het Memory Lane zorgscherm wordt opgestart door het ZorgScherm aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk en vervolgens te verbinden met wifi. Volg daarna het stappenplan op het ZorgScherm.
Je wordt verzocht de dozen waarin het Memory Lane ZorgScherm wordt ontvangen te bewaren voor eventuele toekomstige retournering.

Hoe verbind ik de app met het zorgscherm?2022-10-31T16:28:08+00:00

De Memory Lane app is verbonden met het Memory Lane zorgscherm als het “verbonden”-teken rood is. Het “verbonden”-teken vind je rechtsboven.

Als het verbindingsteken grijs is, dan is er geen verbinding met het zorgscherm . Je kunt de verbinding herstellen door het zorgscherm te herstarten of te zorgen dat je een actieve internetverbinding hebt.

Je kunt het zorgscherm herstarten door op knop “hulp” te drukken en daarna te kiezen voor “Memory Lane informatie”. Rechtsonderaan het scherm vind je de knop “herstarten”. Door hier op te drukken wordt het zorgscherm opnieuw gestart.